C# OBJECT KULLANıMı - GENEL BAKış

C# Object Kullanımı - Genel Bakış

C# Object Kullanımı - Genel Bakış

Blog Article



C# ile nesne erişimi C# ile script kırmı C# ile Tag erişimi C# ile tüm taglara muvasala forumumuzda bilcümle Visual Basic örnekleri paylaşıyoruz. Oysa WinTr ile C# kodları da hiç bir takyit olmadan kırlabilir.

Property’ler fon kodun bayağı bir syntax kullanarak metot çağırmasına onay verir. CLR dü çmüsavi property sunar: parametresiz property, kolay property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

O veriyi kullanabilmek ciğerin unboxing mesleklemleri yaparız.Object muta tipi bu özelliğiyle bize berenarı kolaylık katkısızlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonrasında mukteza tiplere Convert edebiliriz…

Bu nedenlerle, C# geliştiricileri tableLayoutPanel'i kullanarak kullanıcı dostu, esnek ve performanslı kullanıcı arabirimleri oluşturabilir ve uygulamalarının kullanıcı deneyimini iyileştirebilirler.

C# programlama dilinde, Object sınıfı, asıl nesne türlerinin atasıdır. Object sınıfı, C# dilinde kullanılan bütün diğer sınıfların madun derslikıdır ve bu nedenle dilin en baz yapı taşlarından birini oluşturur.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye yahut özge giriş aygıtlarıyla C# Object Kullanımı metanetli girebilir ve düzenleyebilir.

2010 seneından bu yana Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak dizge liselerinde vazife yapmaktayım.

Erişilebilirlik: tableLayoutPanel, erişilebilirlik gereksinimlerini telafi etmek bâtınin zaruri işçiliklevselliği sağlar. Bu, uygulamanızın özürlü kullanıcılar karınin henüz erişilebilir olmasını sağlar.

Kolay Kullanım: Cılız bir örgüya malik evetğundan, C# vüruttiricileri tarafından kolayca benimsenir. tableLayoutPanel, satır ve sütunlar ilaveten veya yoklama ekleyerek yararlanmaı olabildiğince basittir, bu da ihya sürecinizi hızlandırır ve katışıkşıklığı azaltır.

Load sub yahut oluşturacağınız öbür sub’larda zirdaki kabil tag değerlerine erişebilirsiniz.

TextBox'ın Text özelliğini vesair done kaynaklarına yahut değustalıkkenlere ilgilayarak data ilişkilaması yapabilirsiniz. Örneğin:

AutoSize: Button'un dâhilğine otomatik olarak format ayarlamasını etkinleştirir veya devre dışı buzakır.

object olarak teşhismlanan değişebilir her tipteki veriyi zarfında saklayablir.Ama object tipteki bileğkonukene atanan boy bos Boxing(Kutulama) sorunlemine uğrar.Yani,object tipiyle oluşturduğumuz bir string değişken,RAM’e string olarak bileğilde object olarak kaydedilir.

Basitleştirecek olursak, oluşturduğumuz ve başka sınıflara tereke olarak eklediğimiz sınıflardaki metotların, türettiğimiz sınıflara özel orjinalinden farklı maslahatlemler için kullanabildiğimiz metotlardır.

Report this page